50 is het nieuwe 30

Natuurlijk doet een kapsel ontzettend veel met je gezicht. Je kunt lijntjes en vormen verbergen én accentueren.

En daarom: verjongende kapsels voor 50+ dames!

Wist je dat een kapsel erg verjongend kan werken? Wanneer je een kapsel hebt dat er goed uit ziet en goed past bij jouw gezichtsvorm dan kan deze heel wat jaartjes van je huidige leeftijd afsnoepen.

Als vrouwen de 50+ worden, is het belangrijk dat ze hun persoonlijkheid behouden. Terwijl we toch allemaal veel waarde hechten aan innerlijke schoonheid, hebben we nog steeds een elegante uitstraling nodig.

Er zijn drie dingen om in gedachten te houden:

  • Laat je persoonlijkheid voor je spreken.
  • Draag waar je blij van wordt.
  • Laat je haar een aanvulling zijn en laat het een statement maken.

Deze 9 kapsels flatteren zowel liefhebbers van shortcuts, halflange kapsels of langere lokken. Ze zijn stijlvol, sexy en net zo cool als de huidige generatie zelfbewuste vijftig plus vrouwen. De tien beste kapsels voor vrouwen van nu!


1/9 De Pixie

Deze superkorte pixie heeft, op de korte snit na, niets gemeen met het bekende ‘gemakskapsel’. Deze pixie is zacht, een beetje rommelig, en door de extra lengte bij de oren kun je deze pixie extra stoer stylen of die zachte haren juist lekker vrouwelijk achter je oren steken. Modern, vrouwelijk en veelzijdig!


2/9 Kort en punky

De korte look die bij elk type haar werkt en het beste uit je gezicht haalt! Hij legt de nadruk op je ogen, mond en als je mooie jukbeenderen hebt, is dit een fantastische look voor jou. Ook al is deze shortcut behoorlijk gewaagd, kun je hem zeer vrouwelijk en modern stylen met producten die je haarplukjes niet vet of zwaar, maar wel lekker glanzend omhoog laten staan.


3/9 De ‘messy’ bob

De definitie van tijdloze stijl! Wordt je haar al wat dunner en ben je het klassieke type? Dan geeft deze bob met zijn A-lijn en de lengte tot net onder de kin je die tijdloze klasse die vijftig plus vrouwen zo fantastisch kunnen uitdragen. Laat de puntjes uitdunnen met een scheermesje voor die moderne look, zo blijft je bob stylish!


4/9 De LOB met middenscheiding

De lob (long bob) is perfect voor vrouwen boven de vijftig op de top van hun carrière. Deze lob is een kapsel dat vrouwen al decennialang flatteert. Laat de achterkant net iets korter dan de voorkant knippen en lange laagjes rond je gezicht creëren. Zo draag je met deze moderne, volwassen snit bij aan jouw uitstraling als professional met invloed!


5/9 De wavy LOB

Nog zo’n lange bob die absoluut iets extra’s doet voor de zelfbewuste vijftig plus vrouw van nu. Met zijn lengte tot aan de sleutelbeenderen en losse, open golven geeft hij een verzorgde coolness aan lang, vol haar. Je kan ook veel laagjes van verschillende lengte laten knippen en je hebt een volle bos sexy, goedverzorgde zachte krullen.


6/9 Slag tot aan je jukbeenderen

Heb je van nature aardig wat slag in je haar? Dan is deze coupe met zijn vele maar onzichtbare laagjes echt iets voor jou. De laagjes zijn subtiel geknipt en geven die zachte, moderne en sophisticated look die vrouwen van boven de vijftig als geen ander kunnen dragen. Niets teveel, precies goed.


7/9 Schouderlengte

Dit kapsel is echt een uitvinding voor wie van makkelijk houdt. Het stylt zichzelf namelijk zo’n beetje, doordat de haren precies tot op schouderlengte vallen. Beweging, een slagje, een zachte omronding van je gezicht, alles gaat vanzelf bij deze lengte. Wil je je haar van bob naar lang laten groeien? Dit kapsel maakt het mogelijk, zonder te ogen als dat gevreesde ‘tussenstadium’!


8/9 Lang en stijlvol

Ook dit kapsel werkt voor zowel dun, medium als dik haar. Laat je haar met een zeer duidelijke definitie knippen, zo krijgt je kapsel die verzorgde en verfijnde uitstraling, zonder dat je krampachtig jong wilt lijken. Deze snit is niet rommelig, wel lang en legt zo de nadruk op de natuurlijke schoonheid van verzorgde vijftigers.


9/9 Lokken met volume

Volume geeft je gezicht jeugd en vitaliteit. Nieuw inzicht: bij dit kapsel begint het volume niet zozeer bij de haarwortels, maar is geraffineerd aan de onderkant aangebracht. Je haar lijkt er dikker door en die overvloed aan zachte krullen vanaf de onderkant van je gezicht geeft direct die prachtig jeugdige look.


En tot slot…

ABSOLUTE DON’TS

Wat we liever níet willen zien bij kapsels voor 50+ dames, is een rechte pony. Waarom niet? Een bot geknipte pony zorgt ervoor dat de focus op je ogen wordt gelegd. Inclusief lijntjes en rimpeltjes. Wil je toch een pony? Dan ga je voor één die zacht en speels geknipt is.. Maar alleen als je er per se ééntje wil.

Vermijd daarnaast harde, rechte lijnen op andere plaatsen van het kapsel. Ook harde hoeken raden we niet aan! Ook deze vormen/lijnen accentueren eventuele rimpels! Ga voor zachte golvende vormen voor een jongere look.

Last, but not least. Lang, loshangend haar is een don’t. Je verticale lijnen in je gezicht zullen eruit springen en hierdoor is een oudere uitstraling een feit. Niet doen dus. Heb je toch lang en prachtig dik haar tot aan je middel, het is niet iedere vrouw gegeven. Steek ’t lekker op!


Bezig met verwerken …
Succes! Je staat op de lijst.

Bron: Zolistig.nl

bron: Haarwereld.nl

Laatste Update op 15 maart 2020 door Jean

No Replies to "50 is het nieuwe 30"