5 tips voor mooi en glanzend haar tijdens de winter.


Wanneer het kouder wordt, is het tijd om je haarverzorgingsroutine aan te passen, je haar verdient extra zorg tijdens de gure wintermaanden.

Door de koude winterlucht en de droge hitte van verwarmde ruimtes, krijgen je lokken heel wat te verduren. Wij geven je 5 tips om je haar dit seizoen glanzend en gezond te houden.


#1 Luchtvochtigheid

Enerzijds: Om een pluizig kapsel te voorkomen, is het noodzakelijk je haar te hydrateren, in de winter zijn je haren geneigd sneller uit te drogen door de gure wind en dit heeft minder leuke gevolgen voor je kapsel: het wordt fluffy en onhandelbaar.

Anderzijds: Investeer in een luchtbevochtiger, en verbeter zo het binnenklimaat en de droge hitte van het verwarmen in huis. Je haar én je huid zullen je dankbaar zijn.

[1/5]


#2 Hoofddeksel

Heel simpel, zet een leuke hoed op je hoofd en you’re ready to go. Het beschermt je haren tegen de wind, regen en sneeuw. Geen fan van coupe mutshaar? Geen probleem: draai je haar, voordat je je warme wollen muts opzet, in een zijden sjaal. Het helpt niet alleen je haardos te beschermen tegen de wrijving die je hoofddeksel veroorzaakt, ook gaat het de statische effecten tegen.

hoofddeksel
Fig.1 – hoofddeksel

[2/5]

#3 Haarmasker

Tijdens de winter is het slim om je haar elke week even lekker te verwennen. Gebruik een goed voedend masker, deze helpt je haren beschermen tegen de kou buiten en de droge hitte van het stoken binnen. Tip van jou expert: voor de dames met gekleurd haar: behandel je haren na het wassen met een fijne olie.

Tip: Kitoko A.S.P. Age Prevent Active Masker 200ml (€16.1)

[3/5]


#4 Minder je haren wassen
haren wassen

Fig.2 – haren wassen

Het klinkt misschien gek, maar het beste is om je haren hooguit twee keer per week te wassen.

Waarom?

Dit beschermt je haar simpelweg tegen uitdroging. Nog een tip: zorg er altijd voor dat je je haren droogt voordat je de deur uitstapt. Niet alleen voorkom je zo dat je ziek in bed belandt, ook voorkomt het dat je haar verder beschadigd raakt.

[4/5]


#5 Kom regelmatig langs in ons salon

Ook al ben je er misschien niet zo dol op, om vaak je haren te laten knippen, zeker gedurende de wintermaanden is het belangrijk dat je regelmatig plaats neemt in de kappersstoel. Als je de puntjes elke zes à acht weken laat bijknippen, vermijd je droge en gespleten puntjes. Je haar ziet er niet alleen gezonder uit, het is dan ook daadwerkelijker gezonder.

haarknippen

Fig.3 – haren knippen

[5/5]

Laatste Update op 5 februari 2019 door Jean

No Replies to "5 tips voor mooi en glanzend haar tijdens de winter."